Tuesday 22 May 2012

Välishooaja algus :)) 25.märts




Kui kutsutakse, siis tuleb öelda jah :) kui ei ole mingit veenvat põhjust miks ei saa minna. Seekord ütlesin jah frisbee päevale Šveitsi linnas Lausannes koos tiimiga Besancon’ist, Frisb'isontins (vms). Lausanne asub suure järve ääres ja Belfordist otse minnes oleks 192 km ehk 2,5 h. Mina pidin auto peale saamiseks, aga Besanconi sõidutama. Meating point 9:30 Besancon-i rongijaam. 


Ennast ei saa kunagi liiga vara liiga palju ette valmistada. Hommik kell 7:35 läks rong olin rongijaamas 15/10 mintsa varem, et piletid ära osta. Kõik kenasti netist välja vaadatud, et peaks libedalt minema. Siis jõuaksin 9:37 Besancon-i kust saan juba auto peale. Aga piletimasinast ostma hakates sellist varianti ei ole. Toksin mitu korda sama asja sisse ja oh üllatus tulemus sellest ei muutu. Nagu ikka rasketes olukordades on mõistus kõige selgem. Mälusopist meenus, kus linnas oli ümberistumine rongiga. Kähku tsekin, mis kell see rong sinna jõuab ja kas sealt edasi on minemas Besanconi rong. Täpselt aega ainult see üks pilet nüüd ära osta ja täpselt 2 minutit rongini. Jooksen ummisjalu rongi poole jõuan perroonile ja mida ma näen, rong juba liigub ja mina seal peal pole. Kiirelt käib peast läbi, et noh hästi, Besancon-i ja Lausanne ja Frisbee jäävad vist täna ära. Aga õnneks on perroonil veel ammm „perrooni valvur“ ja tõstab käe ja peatab rongi jap suht eriline tunne, et sinu pärast on rong kinni peetud ja vupsti peale ma istun.


Esimene etapp läbitud. Nüüd jääb teises kohas 10 minutit, et osta järgmine pilet ja siis ka rong üles leida. Seekord õnneks on rong kiirem kui tavaliselt ja jõuab kohale varem. Nüüd juba natuke rahulikumalt sammun masina poole ja ostan oma pileti ära. Vaadates aga kust perroonilt rong läheb, tõden üllatusega, et polegi perrooni number vaid mingi imelik pilt, mis meenutab bussi. Küsin siis oma ideaalses pabinas oleva prantsuse keelega, et no mis märk see nüüd siis on. Lõppkokkuvõttes tuli siis välja et tegu bussiga ja õnneks läheb buss siit samast rongijaama eest. Külmetan mõnusa sõiduga Besanconi, kohale jõudes on juba soe ja inimesed ees ootamas.



Taktika arutus

Autode peale ja kaua ei lähe mööda kui jõuame Lausanne. Inimesed juba mängivad. Tegemist on treening päevaga, et valmistada ette Šveitsi võistkondi, vast oli Šveitsi meistrivõistlusteks. Et mu elu mitte lihtsamaks teha on tuuleolud meeldivalt suured, mängin esimest korda õues, esimest korda sel hooajal 7-7-le. Olgu veel märgitud et eelnev öö ei olnud just väga pikk. Aga mängud olid põnevad ja tasavägised, kokku 3 mängu. Meeldivalt suutsime kõik 1 punniga võita :) Päikseline päev lõppes kiire grilliga mmmmm kuidas vorstid maitsesid head peale pikki mänge. Asjad kokku ja minek enne rongi veel väike õlu Besanconi pubis.


Meie väike tiim








Kokkuvõtvalt, mida kõike me ei ole valmis Frisbee jaoks tegema:) ehk niimoodi hakkaski siis minu Ultimate Frisbee välishooaeg :)